latinica  ћирилица
06/02/2018 |  15:15 | Autor: RTRS

"Držimo se svog hrišćanskog naslijeđa ili Evrope neće biti"

Predsjednik kluba poslanika Evropske narodne stranke (EPP) u Evropskom parlamentu Manfred Veber govorio je danas u Strazburu na sjednici Evropske komisije.
Manfred Veber (Foto:n1info.com) -
Manfred Veber (Foto:n1info.com)

"Moramo zaštititi svoj evropski način života, štiteći svoje hrišćanske vrijednosti. U Evropi mora postojati način da se držimo svog hrišćanskog naslijeđa ili je neće biti", rekao je predsjednik kluba poslanika Evropske narodne stranke Manfred Veber.

"Јedna država članica napušta Evropsku uniju, ali mnogi joj se i dalje žele pridružiti. Proširenje se mora nastaviti. Posebno na jugoistočnu Evropu gdje posebno mjesto ima Bosna i Hercegovina sa svojim posebno teškim putem i specifičnostima", kazao je premijer Hrvatske Andrej Plenković.

Evropska komisija će pozitivno popratiti i finansijski podržati projekat Pelješkog mosta, izjavio je danas u Strazburu predsjednik Evropske komisije EK Žan-Klod Јunker.

"Podržaćemo taj projekat kao što podržavamo sve ono na čemu se radi u Dalmaciji. To su važni hrvatski i evropski projekti. Revizija sljedećeg finansijskog okvira ne može imati za cilj da se smanje sredstva koja se izdvajaju za taj važni hrvatski i druge evropske projekte. Mi ćemo to učiniti. Ovaj projekt u Hrvatskoj jednako je važan kao i projekti u zapadnoj Evropi. Ne smijemo zanemariti razvoj novih država članica", poručio je Јunker u obraćanju Evropskom parlamentu.

Izvor: N1