latinica  ћирилица
06/02/2018 |  15:52 ⇒ 18:58 | Autor: RTRS

Pravni fakultet u Banjaluci obilježio 43 godine postojanja (VIDEO)

Pravni fakultet Univerziteta u Banjaluci proslavlja 43 godine postojanja.
43 godine Pravnog fakulteta - Foto: RTRS
43 godine Pravnog fakultetaFoto: RTRS

 U okviru obilježavanja promovisano je 127 diplomiranih pravnika i dva magistra pravnih nauka. Obilježavanju dana Pravnog fakulteta prisustvovao je i predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

Milica Bukva pravni fakultet završila je u roku. Nije bilo lako, ali posvećenost i čvrsto zacrtani ciljevi nadjačali su prepreke. U budućnosti planira daljnje profesionalno usavršavanje.

- Planiram prvo da odradim pripravnički zatim upišem maser i da položim državni ispit i da bavim se ovom profesijom, kaže Milica.

Dekan ovog fakulteta Željko Mirjanić pravnicima poručuje da im je glavna obaveza da brane osnovne i najvažnije pravne i društvene vrijednosti.

- Generacije naših studenata su završile ovaj fakultet i učestvuju u javnom životu. Mi smo ponosni na svoj Pravni fakultet, trebalo bi i svi građani Repiblike Srpske, kaže Mirjanić.

- Mi smo zaista ponosni na ovu ogranizaciionu jedinicu UNIBL na Pravni fakltet koji je jedna od najboljih ali i najstarijih insitucija na Univerzitetu u Banjaluci. Važni ljudi u političkom i prvnom sistemu Republike Srpske, školovali su se upravo na ovom fakultetu, poručio je, upućujući čestitke, predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

- Uvjeren sam da će sa rejtingom koji ima ova ustanova privući mnoge mlade koji će se školovati na ovom fakultetu ali i na Univerzitetu u Banjaluci. Ideja je da se svi falukteti i Univerzitet što više internacionalizuje kako bi privukli studente iz inostranstva i imali te studijske programe, napomenuo je Dodik.

Svečanosti su prisustvovali članovi akademske zajednice i gosti iz političkog i javnog života Srpske.