latinica  ћирилица
06/02/2018 |  17:00 | Autor: RTRS

Čavić: Podrška zahtjevu SNSD-a - utvrditi ko je glasao tuđom karticom

Poslanik NDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Čavić izjavio je danas da podržava stav SNSD-a da bude utvrđeno ko je glasao karticom narodnog poslanika opozicije koji nije bio u sali, jer je ovim prekršen skupštinski Poslovnik o radu.
Dragan Čavić - Foto: SRNA
Dragan ČavićFoto: SRNA

"Takvim ponašanjem jeste prekršen Poslovnik o radu Narodne skupštine Republike Srpske. Insistiram da sve bude utvrđeno i sankcionisan onaj koji je tako nešto uradio", rekao je novinarima Čavić.

Međutim, kaže on, od ovoga se želi napraviti "određeni slučaj".

"Slučaj su zakoni koji su u skupštinsku proceduru upućeni po hitnom postupku", naveo je Čavić.

Šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miroslav Brčkalo tvrdi da vlast nema odgovore na stavove opozicije da krše skupštinski Poslovnik o radu.

"Ako je poslanik SDS-a Miladin Stanić prekršio poslovnik glasajući umjesto svog stranačkog kolege Igora Ostojića, mora da snosi posljedice", rekao je Brčkalo.

On tvrdi da će Poslovnik o radu biti prekršen ukoliko u dnevni red sjednice Narodne skupštine budu uvrštene tačke, mimo predviđenog roka.

Poslanik Adam Šukalo smatra da će biti pogubno ukoliko u Narodnoj skupštini bude usvojeno zakonsko rješenje koje se odnosi na koncesije, jer će Srpska time biti finansijski oštećena.

Izvor: SRNA