latinica  ћирилица
07/02/2018 |  12:09 ⇒ 12:09 | Autor: RTRS

Brčko: Usvojen operativni plan za odbranu od poplava

Vlada Brčko distrikta usvojila je danas glavni operativni plan za odbranu od poplava za ovu godinu, kao i zaključak da bude formirana komisija koja bi se bavila njegovom razradom.
Vlada Brčko distrikta - Foto: RTRS
Vlada Brčko distriktaFoto: RTRS

Članovi komisije bili bi predstavnici Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Odjeljenja za javnu bezbjednost, zamjenik gradonačelnika i direktor Direkcije za finansije.

Šef Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Saša Tanić najavio je da će biti predloženo da na godišnjem nivou za nepredviđene okolnosti bude izdvojen određen iznos u okviru budžetskih rezervi.

"To je važno da u hitnim slučajevima ne bismo gubili vrijeme na zakonske procedure i da bi potrebna sredstva odmah bila operativna", precizirao je Tanić.

On je rekao da je plan odbrane od poplava usvojen bez većih izmjena, osim što je donesen zaključak o formiranju komisije, kao i kriznog štaba u slučaju elementarne nepogode.

"Imamo obavezu da svake godine donesemo ovaj plan, ali nam je 2014. ukazala na neke nedostatke u tadašnjem planu. Pokušali smo da u okviru tog zaključka dodatno razradimo plan da bismo što adekvatnije mogli da odgovorimo na eventualne nepredviđene situacije, koliko god je moguće", istakao je Tanić.

Izvor: SRNA