latinica  ћирилица
08/02/2018 |  16:38 ⇒ 20:12 | Autor: RTRS

Skupocjeno vozilo prioritet dobojskog Vodovoda! (VIDEO)

Bahaćenje ili potreba - dobojski Vodovod svoj vozni park planira da obogati luksuznim audijem od 130.000 KM i to tako što će se kreditno zadužiti. Čime pravdaju takav luksuz nismo saznali.
Vodovod, Doboj - zaduživanje - Foto: RTRS
Vodovod, Doboj - zaduživanjeFoto: RTRS

Luksuzni terenac "audi Q5" Vodovod planira da nabavi na lizing,pa je raspisao javni poziv za kreditno zaduženje radi kupovine novog automobila. Njegova vrijednost bez PDV-a je 114.000 KM i jedan je od najskupljih službenih automobila u posljednjih 13 mjeseci, prema zvanično dostupnim podacima s portala javnih nabavki. Јavnost u Doboju je šokirana, tim prije jer su nadležni iz Vodovoda godinama upozoravali na dotrajalu vodovodnu mrežu, pa nikako nije jasno kako prioritet može da bude luksuzno vozilo.

Prema dostupnim informacijama kredit planiraju da otplaćuju pet godina. Vodovod će u lizingu učestvovati s 40 odsto svog novca, a ostatak duga od 80.000 KM bio bi otplaćivan 60 mjeseci. Građani Doboja kažu da su nemoćni da utiču na odluke akcionarskog društva, ali takvu javnu nabavku ne podržavaju.Јoš nisu zaboravili da je Vodovod zbog duga prošle godine blokirao račun bolnice i time doveo u pitanje njeno funkcionisanje. 

Čime pravda nabavku skupocjenog automobila namjeravali smo da pitamo i direktora Vodovoda Ognjena Mitrovića. U preduzeću ga nismo zatekli, a kada smo ga pozvali rekao je da sva pitanja pošaljemo na mejl. Otkud ovakvo bahaćenje u vremenu kada građani Doboja jedva sastavljaju kraj s krajem, ostalo je bez odgovora .Bez odgovora je i pitanje da li je Vodovod, barem socijalnim kategorijama, pokušao da pomogne beneficijama ili na neki drugi način ili je nabavka skupocjenog vozila ipak prioritet.