latinica  ћирилица
08/02/2018 |  16:42 ⇒ 09/02/2018 | 12:49 | Autor: RTRS

RTRS na mjestu gdje je vehabijsko udruženje Askeri djecu vojno obučavalo! (VIDEO)

Sporni snimak maloljetnika, koji simuliraju vojnu obuku, pod palicom članova udruženja "Askeri" uznemirio je i mještane okolnih opština. U opštini Usora, zatražili su hitnu istragu, jer je lokacija, na kojoj je snimljen sporni video, u neposrednoj blizini Usore. Tamo je danas bila i naša ekipa.
Askeri - Foto: Screenshot
AskeriFoto: Screenshot

Mještani Usore ne prestaju da pričaju o maloljetnicima koji simuliraju vojnu obuku, uzvikujući "mi smo Askeri". Međutim, rijetki su oni koji su željeli pred kameru. Zgroženi onim što su vidjeli, samo odmahuju glavom. 

Opštinu, za koju je rijetko ko znao, sada poznaje cijeli region. Ovakav publicitet, kažu nisu željeli. Ističu nisu im problem djeca, već oni koji ih obučavaju. Od nadležnih i danas zahtijevaju da se cijeli slučaj što prije razjasni. 

Sporni video snimljen je u Sportsko rekreacionom centru na području Јelaha - opština Tešanj na samoj granici sa Usorom. 

Za predstavnike Asker akademije riječ je o medijskoj hajci. Tvrde da je to bio jedan običan izlet u adrenalin park i da se bave promocijom zdravog života. 

"Pripremamo ih za vrijeme kada će se oni osamostaliti, kada će im trebati ta snaga i tijela i duha. Oni će izrasti u kompletne ličnosti koje će možda samo biti opasnost ovakvim ljudima, zlonamjernim koji će  opet možda krenuti ovdje da te svoje smicalice i planove sprovode", rekao je predsjedndik Udruženja Asker Enver Habibović.

Iako juče nije imao nikakvih podataka, resorni bh .ministar Dragan Mektić danas poručuje da postoje određene indicije i da nadležne službe istražuju o čemu je riječ. Danas ima i saznanja da je u Upravnom odboru organizacije Naser Orić, što smo mi još sinoć objavili u Dnevniku.

"U upravnom odboru organizacije Asker ratni komandant muslimanskih snaga u Srebrenici Naser Orić i još dva lica", naveo je Mektić.

Dok je naša ekipa snimala kadrove, prišao im je i poslovođa ovog kompleksa. Pred kameru nije želio. U kratkom razugovoru je samo objasnio da oni nemaju veze sa bilo kakvim Askerima, već da su im samo pružili uslugu kao i ostalima. Potvrdili su da su nadležnima ustupili svu potrebnu dokumentaciju i da je na njima sada da utvrde o čemu se tu radi.RTRS na mjestu gdje je vehabijsko udruženje Askeri djecu vojno obučavalo!