latinica  ћирилица
08/02/2018 |  18:09 ⇒ 18:21 | Autor: RTRS

Dalipagić: Most preko Save u Svilaju najznačajniji projekat u regiji

Zamjenik ministra komunikacija i transporta BiH Saša Dalipagić rekao je danas da je most u izgradnji preko rijeke Save u Svilaju, između BiH i Hrvatske, najznačajniji infrastrukturni projekat u regiji.
Dalipagić obišao gradilište, most na Savi (foto:Ministarstvo prometa i komunikacija) -
Dalipagić obišao gradilište, most na Savi (foto:Ministarstvo prometa i komunikacija)

Obilazeći gradilište, Dalipagić je istakao da most predstavlja sponu koja na međunarodnom Koridoru "Pet ce" saobraćajno spaja BiH s Hrvatskom, odnosno sa EU, saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta BiH.

Dalipagić je izrazio zadovoljstvo što gradnja mosta ide planiranom dinamikom, uprkos činjenici da je proces gradnje u nekoliko navrata bio opterećen raznim nepovoljnim okolnostima.

Šef gradilišta Ivana Karačić izvijestila je Dalipagića o statusu radova, istakavši da se poslovi odvijaju predviđenim planom.

Karačićeva je pojasnila da je u toku dopremanje čeličnih dijelova iz Italije, te da se početkom marta očekuje početak montaže dijelova čelične konstrukcije.

Prema njenim riječima, intenziviranje radova očekuju se početkom maja, što zavisi od vremenskih uslova i vodostaja, kada bi trebalo da budu završeni preostali radovi u riječnom koritu.

Izvor: Srna