latinica  ћирилица
10/02/2018 |  11:44 | Autor: RTRS

Sjajna iznenađujuća pobjeda Olge Danilović

Srpska teniserka Olga Danilović savladala je Letonku Anastasiju Sevastovu sa 2:0, po setovima 6:2,6:4, u borbi za plasman u baraž za borbu za ulazak u Svjetsku B grupu za 2019. godinu.
Olga Danilović - Foto: nezavisne novine
Olga DanilovićFoto: nezavisne novine

U narednom meču Dejana Radanović sastaje se sa aktuelnom šampionkom Rolan Garosa Јelenom Ostapenko.

Mlada nada srpskog tenisa Olga Danilović priredila je neočekivano iznenađenje donijevši prednost u duelu reprezentacija Srbije i Letonije.

Danilovićeva, koja je trenutno na 304 mjestu svjetske rang liste, ubjedljivo je savladala Letonku Anastasiju Sevastovu koja je zbog plasmana na 15. mestu VTA liste važila za velikog favorita.

Za ubjedljivu pobjedu, u vjerovatno najvažnijem meču dosadašnje karijere, Olgi Danilović je trebalo sat i deset minuta igre.

Već u na startu prvog seta srpska teniserka je osvojila prednost koju je ubjedljivo sačuvala za vođstvo od 1:0 u setovima. Sevastova je samo u drugom setu uspjela da održi radvopravan otpor do sredine seta ali u finišu uspijeva da osvoji i sačuva brejk za konačnih 6:2 i pobjedu u meču sa 2:0 koji donosi prednost reprezentaciji Srbije.

U narednom meču naša teniserka Dejana Radanović sastaje se sa aktuelnom šampionkom Rolan Garosa Јelenom Ostapenko koja je trenutno sedma igračica svijeta.

Poslije pobjeda nad selekcijama Bugarske i Gruzije sa 2:1 srpske teniserke nastavljaju uspješnu seriju igara i u meču sa Letonkama u Talinu, a u slučaju novog iznenađenja naše teniserke obezbijediće mjesto u plej-ofu.

Izvor: RTS