latinica  ћирилица
10/02/2018 |  15:20 ⇒ 20:54 | Autor: RTRS

Na Mektićeve izjave stižu osude i iz Srebrenice i Bratunca (VIDEO)

Oštre osude na izjavu ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića stižu i iz Srebrenice i Bratunca.
Srebrenica - Foto: SRNA
SrebrenicaFoto: SRNA

Organizacije proistekle iz Odbrambeno-otadžbinskog rata nikada neće pristati na tumačenje istorije onako kako to radi ministar Mektić.

Porodice poginulih iz Srebrenice razočarane su izjavom ministra Mektića da Srbi treba da se kako kaže “pročiste“ i priznaju genocid nad Bošnjacima u Srebrenici.

Branislavu Vasiljeviću muslimani iz Srebrenice ubili su na Zalazju na Petrovdan dva brata. Pita ministra Mektića da li je on ili su možda njegova braća genocidni.

Branislav Vasiljević, predjesnik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila opštine Srebrenica istakao je da izjave nisu utemeljene na činjenicama, te da su to proizvoljne izjave Mektića, koji ne zna šta se dešavalo u Srebrenici.

Oštra osuda i iz boračke organizacije opštine Srebrenica. Poruka Mektiću je kažu, 3.500 grobova, kojima danas Srbi na Zadušnice pale svijeće.

"Poruka sa ovih grobalja Mektiću je i da su Srbi izginuli. Dragan Mektić može da ode u Potočare i pokloni se muslimanskim žrtvama, ali neka nađe vremena i pokloni s žrtvama iz Kravice, Zalazja...", kaže Gojko Simić predsjednik Boračke organizacije opštine Srebrenica.

I porodice poginulih iz Bratunca ističu da umjesto da pomogne da se procesuiraju zločini nad Srbima, Mektić sramno navlači kolektivnu krivicu na srpski narod.


Radojka Filipović predjesnikca Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila opštine Bratunac ističe da ministar ni u kom slučaju nije stao uz njihove porodice, kako bi se pokrenuli procesi protiv odgovornih.

Građani Srebrenice uglavnom ne žele da komentarišu Mektića. Pitaju ko će priznati genocid nad Srbima u Srebrenici i oko nje?!

Mektićeve istupe u "Večernjem listu" osudio je i načelnik Srebrenice Mladen Grujičić, poziva Mektića da obiđe srpska stratišta u okolini Srebrenice.