latinica  ћирилица
12/02/2018 |  10:46 | Autor: RTRS

Hrvatski konzul vrijeđao Trampa i Republiku Srpsku

Novi konzul Hrvatske u Njujorku Boris Blažeković poznat je po vrijeđanju američkog predsjednika Donalda Trampa, Republike Srpske, ali i hrvatskih kolega.
Boris Blažeković (Foto:  FAH) -
Boris Blažeković (Foto: FAH)

Blažeković, član Hrvatske narodne stranke /HNS/, za kojeg je navedeno da nema fakultetsko obrazovanje potrebno za ovu funkciju, pisao je svojevremeno da je Donald Tramp - prostak.

On je američkog predsjednika na društvenim mrežama nazivao ksenofobom, homofobom i lažljivcem.

Mada je Blažeković počeo da briše svoje stare objave na "Tviteru", u pokušaju da prikrije svoje stavove, mediji su neke od njih ponovo objavili.

Osim uvreda na račun američkog predsjednika, Blažeković je napadao i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zato što veliča "poludržavicu" /odnosi se na Republiku Srpsku/.

On je tvrdio i da je Srpska nastala na genocidu.

Tako je hrvatski konzul u Njujorku potpuno zanemario presudu Međunarodnog suda u Hagu, koji je, odbijajući tužbe BiH i Hrvatske, objasnio da nije bilo nikakvog genocida na cijelim teritorijama ovih zemalja, te da su zločini činjeni na svim stranama.

Blažeković je često vrijeđao i HDZ - koalicionog partnera svoje stranke, kao i premijera i predsjednika Hrvatske Andreja Plenkovića i Kolindu Grabar Kitarović, međutim, HNS obezbjeđuje većinu u parlamentu, pa je Blažeković dobio "zeleno svjetlo" za Njujork.

Izvor: Srna