latinica  ћирилица
12/02/2018 |  18:05 ⇒ 21:24 | Autor: RTRS

Od psovki do uvreda. Gdje je nestao poslanički kodeks? (VIDEO)

Trodnevna rasprava u parlamentu Srpske o koncesijama, danas je dostigla svoj vrhunac. U moru međusobnih kritika i optužbi, pale su i teške riječi.
NSRS - neprimjeren riječinik - Foto: RTRS
NSRS - neprimjeren riječinikFoto: RTRS

Čime je SNSD-ov Radovan Viškovioć uvrijedio PDP-ovog Miroslava Brčkala, akteri priče nisu željeli da otkriju. Nakon pauze odlučili su da spuste loptu.

"Meni se u tom trenutku učinilo da je on rekao nešto što sam ja shvatio kao provokaciju i zato sam reagovao onako kako sam reagovao. Onda sam mu rekao ma daj ne... ma pusti to", objašnjava Višković.

Miroslavu Brčkalu iz PDP-a čini se da su malo razmaženi poslanici iz vlasti, pa su navikli da opozicija napusti sjednicu.

Međusobnim dobacivanjima tu nije bio kraj. Samostalni poslanik i član Kluba PDP-a Adam Šukalo, nije mogao da ćuti tokom iznošenja završne riječi ministra industrije, energetike i rudarstva Petra Đokića.

Prepirka Đokića i Šukala glasila je: Ti tamo da ćutiš, nemoj samo ti dobacivati... Gospodine Šukalo molim vas da ne dobacujete... Molim vas udaljite ovog poslanika, vidite šta taj čovjek radi... Gospodine Šukalo izričem vam opomenu.

Šukalo je pokušao da odgovori Đokiću, pozivajući se na povredu poslovnika. To mu nije dozvolila potpredsjednica Narodne skupštine Sonja Јovičević-Karadžić, koja je u tom trenutku predsjedavala sjednici.

S obzirom na to da smo u izbornoj godini, svađa u Narodnoj skupštini mogla se i očekivati. Postavlja se pitanje - jesu li ih građani za to birali?