latinica  ћирилица
15/02/2018 |  11:46 | Autor: RTRS

Zlostavljačima Bogdana Rakića devet godina zatvora

Okružni sud u Doboju povećao je kazne Teslićanima Arminu Јašareviću (25) i Branku Јuriću (24), te ih za zlostavljanje, mučenje i brutalno premlaćivanje sugrađanina Bogdana Rakića (19) pravosnažno osudio na po četiri godine i šest mjeseci robije, saznaju "Nezavisne".
Sud u Doboju - Foto: RTRS
Sud u DobojuFoto: RTRS

Drugostepeni sud je, kako je potvrđeno, djelimično uvažio žalbu dobojskog okružnog javnog tužioca, a odbacio žalbe advokata optuženih.

U prvostepenom postupku Јašarević i Јurić su, 4. septembra prošle godine, u Osnovnom sudu u Tesliću osuđeni na po dvije godine i osam mjeseci.

Bile su to jedinstvene kazne, pošto im je za mučenje i zlostavljanje "odrezana" po godina, a još po dvije za nanošenje teških povreda Rakiću.

U drugostepenom postupku, dobojski Okružni sud im za zlostavljanje i mučenje pooštrava sankcije, te ih osuđuje na po tri godine.

Ujedno, potvrđene su prvostepene sankcije od po dvije godine za nanošenje teških povreda, pa su osuđeni na jedinstvene kazne od po četiri i po godine.

Okružni sud u Doboju odlučio je da se Јašareviću i Јuriću u kaznu zatvora uračuna i vrijeme koje su proveli u pritvoru. Iza brave su bili od 13. novembra 2016. do 9. februara 2017. godine, a onda i od 22. februara 2017. pa do 28. aprila te godine.

Rakić, u izjavi za "Nezavisne", kaže da nije zadovoljan presudom.

"Za ovakvo djelo je malo. I da su osuđeni na duže kazne, ne mogu mi vratiti zdravlje. Mladost mi je uništena, odrastam kao invalid. To je smiješna presuda. 'Zahvaljujem' onima koji su mi smjestili ovo. Oni će se pronaći", poručio je Rakić.

Rakić, inače sin jedinac Teslićanke Roberte Glancer, je, nakon svirepog premlaćivanja, više sedmica proveo u bolnicama, a zdravlje mu je i dalje narušeno.