latinica  ћирилица
15/02/2018 |  16:29 ⇒ 17:09 | Autor: RTRS

Razgovarano o realizaciji više projekata u Srpskoj

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić razgovarao je sa predstavnicima Evropske investicione banke /EIB/ i nadležne konsultantske kuće o napretku projekta "Hitne pomoći i zaštite od poplava u Republici Srpskoj", čija je vrijednost 55 miliona evra.
Mirjanić i predstavnici EIB-a - Foto: SRNA
Mirjanić i predstavnici EIB-aFoto: SRNA

Ovaj projekat se finansira kreditom EIB-a, a ukupna vrijednost do sada ugovorenih radova je 39,1 milion evra, saopšteno je iz Ministarstva, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Osim ugovorenih radova, dodaje se u saopštenju, u toku je evaluacija ponuda za projekat "Rehabilitacija kanalske mreže u Bijeljini" i raspisan je tender za projekat "Sanacija savskog nasipa u Gradišci", a vrijednost ova dva projekta je oko deset miliona evra.

Za objavljivanje su spremni projekti "Sanacije savskog nasipa u Srpcu" i "Regulacija rijeke Miloševice i Gomjenice", tako da bi sa ovim projektima vrijednost ugovorenih radova bila oko 54 miliona evra.

Na sastanku je ocijenjeno da se realizacija svih projekata odvija dosta dobro.

Posebno je bilo riječi o projektu "Rehabilitacija crpnih stanica", gdje je izabrani izvođač uveden u posao u martu prošle godine, a rok za izvođenje radova je dvije godine.

Obostrano je ocijenjeno da postoje određena kašnjenja u realizaciji ovog projekta od izvođača radova, zbog čega su dogovoreni pravci u kojem će se dalje odvijati aktivnosti na njegovoj realizaciji.

Izvor: SRNA