latinica  ћирилица
15/02/2018 |  18:51 ⇒ 20:54 | Autor: RTRS

Trebinjska policija otkrila ko je slao prijeteća pisma (VIDEO)

Policija je, u Trebinju, otkrila autora i pošiljaoca prijetećeg pisma, nedavno upućenog direktoru Rudnika i termoelektrane Gacko. Nezvanično, riječ je o 69-godišnjem Vukašinu Papoviću. Istragom je utvrđeno da je u prošloj godini poslao više prijetećih pisama ličnostima iz političkog i javnog života. Kod njega je pronađena i obimna oprema za falsifikovanje dokumenata i računa.
Policija Trebinje - Foto: RTRS
Policija TrebinjeFoto: RTRS

Kako je utvrđeno dosadašnjom istragom, osim na adresu Boška Kozomare, tokom prošle godine iz iste "radionice" upućena su prijeteća pisma Nenadu Stevandiću, Radovanu Viškoviću i Staši Košarcu. I ne samo njima.

- Postoje indicije da je osumnjičeni duži period slao prijeteća pisma i drugim licima. Više podataka ćemo iznijeti nakon završene istrage - rekao je Žarko Laketa, načelnik PU Trebinje.

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Koašarac, koji je prijeteće pismo dobio u septembru prošle godine, kaže da je indikativno da su pisma upućivana pojedincima iz vladajućeg bloka i očekuje da policija otkrije i nalogodavce i razloge koji stoje iza svega.

- Mislim da je to politički motivisano i očekujem da tužilaštvo otkrije razloge zašto je neko htio da unese nemir - kaže Košarac.

Nisu samo prijeteća pisma bila zanimacija šezdesetdevetogodišnjeg penzionisanog nastavnika likovnog. Kod njega je pronađeno i oduzeto nekoliko laptop računara, štampača, skenera i druge informatičke opreme. Uz to, nađeni su i pečati hotela, javnih ustanova i preduzeća, što ukazuje da se osumnjičeni dugo bavio falsifikovanjem računa, diploma i dokumenata.

- Može se pretpostaviti je da je duži vremenski period falsifikovao diplome. Prikuplja se obimna dokumentacija o ovom slučaju - naveo je Laketa.

Kod osumnjičenog Papovića nađeni su i štampani otisci pečata Srednje stručne škole, Tehničke škole i Gimnazije "Јovan Dučić" iz Trebinja te Elektroprivrede Republike Srpske. U istrazi učestvuju inspektori Odjeljenja za privredni i organizoavani kriminalitet policijske uprave Trebinje.

Papović se tereti za krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti, a kako kažu u policiji, nikada ranije nije krivično gonjen.