latinica  ћирилица
25/02/2018 |  16:16 ⇒ 26/02/2018 | 10:09 | Autor: RTRS

Drvar nakon 14 godina dobija dječiji vrtić (VIDEO)

Nakon gotovo 14 godina, Drvar će dobiti dječiji vrtić. Odluku o osnivanju ove ustanove donijelo je opštinsko rukovodstvo, a sredstva za rekonstrukciju objekta u kojem će vrtić biti smješten, obezbijeđena su iz Kabineta predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika.
Drvar dobija vrtić - Foto: RTRS
Drvar dobija vrtićFoto: RTRS

Drvarski vrtić zatvoren je 2004. godine, a inicijativu za njegovo ponovno otvaranje opštinsko rukovodstvo pokrenulo je prije nekoliko mjeseci. Proces registracije je pri kraju.

"Nama je stvarno već godinama bila potrebna ovakva ustanova. Imamo dosta zainteresovanih, imamo djece za, nadam se, dvije grupe", ističe Željka Krneta, v.d. direktora vrtića.

Šezdeset hiljada maraka za rekonstrukciju vrtića obezbijedio je Kabinet predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, dok će ustanova biti opremljena donacijom ambasade Bugarske u BiH.

Načelnik opštine Drvar Goran Broćeta nada se da će najdalje do kraja aprila vrtić početi sa radom, a do kraja marta bi trebalo da bude raspisan konkurs za upis djece u vrtić.

Vijest o otvaranju vrtića obradovala je i Radmilu Šobot, koja živi u njegovoj neposrednoj blizini. Presrećna je, kaže, što će se u blizini njene kuće ponovo čuti dječija graja.

"To je najveći uspjeh do sada u Drvaru. Eto sreće da da ih bude još, da se bar nešto osjeti u ovom gradu, da išta živne", naglašava Šobotova.

Јelena Pećanac je majka dvoje djece. Ona i muž su zaposleni, pa im je jedan od najvećih problema briga o djeci dok su na poslu. Otvaranje vrtića za njih će značiti brigu manje.

Dječiji vrtić u Drvaru nosiće ime „Majka hrabrost“ po Drvarčanki Јeleni Trikić, koja je žrtvujući svoj život, spasila život svog djeteta.