latinica  ћирилица
03/03/2018 |  12:03 | Autor: RTRS

Dodik: Imaćemo svog kandidata za predsjednika Srpske

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je će ova stranka imati svog kandidata za predsjednika Republike Srpske na predstojećim izborima, te da je o tome potrebno usaglašavanje sa koalicionim partnerima.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik je naglasio da bi u drugoj polovini naredne sedmice trebalo da bude organizovan sastanak sa koalicionim partnerima, te da se za to čeka povratak predsjednika Socijalističke partije Petra Đokića sa službenog puta iz Kine.

"Mislim da smo svi rano krenuli u tu vrstu priče. Mi želimo u okviru patriotskog bloka, koji će okupiti sve političke partije koje to žele i koje se bore za Republiku Srpsku naspram bosanskog bloka koji čine SDS, PDP i NDP, voditi politiku dogovora oko zajedničkog kandidata", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je dodao da će većina tih partija na nivou Republike Srpske imati svoje posebne liste, ali da se pokušava za Predstavnički dom parlamenta BiH dogovoriti jedna lista.

"To je lista koja može da obezbijedi deset poslaničkih mandata i da sa stanovišta odlučivanja u BiH ne budemo zavisni od volje Sarajeva nego da imamo autentičnu volju", poručio je Dodik.

Izvor: Srna