latinica  ћирилица
03/03/2018 |  13:54 ⇒ 21:35 | Autor: RTRS

Lukić: Za Srpsku važno da ima snažnu i stabilnu vlast (VIDEO)

Predsjednik Prve SDS Radomir Lukić izjavio je da ova stranka namjerava da postane parlamentarna, a nakon toga da učini sve da Republika Srpska ima snažnu, postojanu i stabilnu vlast.
Prva SDS - Foto: ilustracija
Prva SDSFoto: ilustracija

"Bez takve vlasti prosto ne može da bude Republike Srpske kao jednog od entiteta sa znatnim oznakama državnosti", rekao je Lukić novinarima prije početka sjednice Glavnog odbora stranke u Istočnom Sarajevu.

Lukić je naglasio da će na današnjoj sjednici rezimirati rezultate dosadašnjeg rada, a biće riječi i o tome šta bi se eventualno moglo učiniti u kontaktima sa drugim političkim strankama, o eventualnom formiranju predizbornih i postizbonih koalicija.

"Činićemo sve da srpski predstavnici u Sarajevu štite interese Republike Srpske na prvom mjestu i da politika u Sarajevu bude izraz zajedničke politike dva entiteta, ali da na taj način štitimo i interese BiH onoliko koliko njoj pripadaju", dodao je Lukić.

Predsjednik Prve SDS podsjeća da je do sada osnovano 15 gradskih i opštinskih odbora, u pripremi je osnivanje još pet, a do kraja marta biće formirani i odbori i u preostalih 20 opština i gradova Srpske.

Izvor: Srna