latinica  ћирилица
03/03/2018 |  18:41 ⇒ 21:09 | Autor: RTRS

Slučaj "Milenković": Od pravde neću odustati (VIDEO)

Aleksandar Milenković iz Sarajeva očekivao je sudski poziv od 2013. kada mu je komšija Sulejman Druškić, vlasnik hotela Belvedere, iz neposredne blizine pucao u glavu, i samo čudom promašio.
Milenković, sudski postupak - Foto: RTRS
Milenković, sudski postupakFoto: RTRS

Očekivani sudski poziv stigao je krajem prošle godine, ali i bojazan da pravda neće biti zadovoljena, jer u optužnici Tužilaštva sarajevskog Kantona ni pomena o pokušaju ubistva.

Milenković priča da ga je u septembru 2013. ispred hotela Belvedere, nadomak Kliničkog centra,napao komšija Sulejman Druškić. Fizički nasrnuo na njega, udarao ga drškom pištolja, a potom i zapucao.

- Nisam bio siguran da li me je metak okrznuo, imao sam i glasan zvuk i osjećaj prženja po licu i krv mi je tekla niz lobanju. Vidim da se mogu kretati, počnem trčati iza zgrada do čuvara CUM-a, koji su me odveli da mi saniraju povrede, priča Milenković.

U Medicinskom nalazu konstatovane su opekotine lica izazvane barutnim česticama, kao i povrede od udaraca drškom pištolja.

Kantonalno tužilaštvo djelo je okarakterisalo kao izazivanje opšte opasnosti i nasilničko ponašanje.

Iz Policijske uprave Kantona Sarajevo još manje informacija o ovom slučaju, tek broj pod kojim je optužnica zadokumentovana u kantonalnom Tužilaštvu.

Motive zbog kojih ga je Sulejman Druškić napao, navodna krađe goriva, Aleksandar Milenković saznao je iz novina ...Kaže da je hotel pokriven nadzornim kamerama i da je išta od Druškićevih tvrdnji istinito, vjerovatno bi se poslužio snimcima da to dokaže.

Nakon događaja, koji naziva pokušajem ubistva, Aleksandar je neko vrijeme boravio u Crnoj Gori i za pritiske na njegovu majku saznao tek po povratku. Јela Milenković policiji je prijavila susrete sa izaslanicima Sulejmana Druškića tokom večernjih šetnji sa psom po naselju Višnjik ...Priča da su je Druškićevi ljudi pratili.

Milenkovići ne vjeruju da će pravda stići. Sa Sulejmanom Druškićem, na javvno dostupne telefone registrovane na njegovo ime i na hotel, kontakt nismo uspjeli ostvariti.