latinica  ћирилица
05/03/2018 |  09:26 | Autor: RTRS

Knežević: Gradske vlasti nusu u stanju da obavljaju osnovne zadatke

Potpredsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Dragan Knežević ocijenio je da su posljednje snježne padavine pokazale da gradske valsti u Bijeljini nisu u stanju da obave redovne zadatke čišćenja ulica, te da je zimsko održavanje puteva katastrofalno.
Snijeg na području Bijeljine - Foto: SRNA
Snijeg na području BijeljineFoto: SRNA

"Kao stanovnika Bijeljine sramota me je kada vidim kako nadležni iz Gradske uprave vode računa o ulicama u drugom najvećem gradu u Republici Srpskoj. Pored toga što su nam ulice popucale, pune rupa i kratera, posljednje snježne padavine pokazale su da Grad nije u stanju da obavi ni redovne i jednostavne zadatke normalnog čišćenja i održavanja ulica", naveo je Knežević.

On je u saopštenju istakao da su posljedica ovakvog stanja i neodgovornog ponašanja prepuni domovi zdravlja i bolnice ljudima sa lomovima, iščašenjima i drugim ozbiljnim povredama.

Knežević, koji je i odbornik SNSD-a u Skupštini grada, istakao je da je, zajedno sa kolegama iz odborničkog kluba SNSD, u više navrata ukazivao na lošu pripremu i realizaciju osnovnih zadataka gradske uprave, ali da je vladajuća većina na čelu sa SDS-om ostajala gluva na apele i odborničke inicijative.

"Bez obzira kojoj stranci pripadali, osnovne stvari kao što su gradski prevoz, snabdijevanje vodom, rasvjeta, lokalni putevi i ulice moraju biti zajednički prioritet", rekao je Knežević ocjenjujući da "gradski vlastodršci nisu takvog stava, da je sve ispolitizovano i vođeno sitnim stranačkim i ličnim interesima i da se zbog toga dešavaju ovakvi propusti".

On je dodao da je posljednja "kap koja je prelila čašu" izjava načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Tomice Stojanovića koji je rekao da nadležni u Gradskoj upravi Bijeljine zadovoljni radom zimskih službi.

Izvor: SRNA