latinica  ћирилица
05/03/2018 |  13:00 ⇒ 13:04 | Autor: RTRS

Promocija privrednih, kulturnih i turističkih potencijala Srpske

Šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović rekao je da više od 80 privrednih preduzeća iz Srpske izvozi proizvode u Austriju i da će Predstavništvo i u ovoj godini nastaviti sa promocijom privrednih, turističkih i kulturnih potencijala Srpske.
Mladen Filipović - Foto: RTRS
Mladen FilipovićFoto: RTRS

"Predstavništvo Republike Srpske u Austriji aktivno podržava privrednike iz Republike Srpske koji izvoze proizvode u Austriju, ali i one čiji je to cilj. To ćemo raditi i u ovoj godini, a ranije smo pokrenuli projekte sa Privrednom komorom Austrije", naveo je Filipović.

On je istakao da će privredne delegacije iz Republike Srpske i ove godine dolaziti u Austriju, s ciljem uspostavljanja saradnje.

"Uskoro bi delegacija iz Srpske trebalo da posjeti Gornju Austriju, a fokus će biti na metalnoj industriji. Očekujem da će biti uspostavljeni kontakti sa relevantnim firmama i Privrednom komorom Gornje Austrije", naglasio je Filipović.

On je dodao da su proizvodi koje u Austriju izvoze privredna preduzeća iz Republike Srpske veoma kvalitetni.

"Uz privrednu saradnju, važna je i saradnja Srpske sa dijasporom. Ova saradnja će, nakon Foruma dijaspore koji je održan u Banjaluci, biti unaprijeđena", rekao je Filipović.

On kaže da je značajan i projekat saradnje najveće bolnice iz Beča sa Univerzitetskim kliničkim centrom Republike Srpske.

Izvor: SRNA