latinica  ћирилица
05/03/2018 |  15:25 ⇒ 16:53 | Autor: RTRS

Ukinuto vanredno stanje u opštini Petrovac-Drinić

Vanredno stanje prouzrokovano sniježnim padavinama u opštini Petrovac-Drinić danas je ukinuto, a nastava bi u školama u Krupi na Uni trebalo da bude nastavljena u srijedu – saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite.
Snijeg - Foto: RTRS
SnijegFoto: RTRS

U ovoj institucija naglašavaju da su vodostaji svih većih rijeka u Srpskoj znatno ispod kote redovne odbrane i da je isporuka električne energije i vode potrošačima uredna.

Meteorolozi predviđaju da će se vrijeme slično današnjem zadržati do četvrtka, što znači da neće biti uslova za izlivanje vodotoka. Uvjeravaju da ne treba da brinemo ni zbog povećanja temerature vazduha, koje se očekuje krajem sedmice.

"Mogućnost poplava ili izlivanja vodotoka najviše će zavisti od naglog otapanja snijega, naglog povećanja temperature i padavina. Kao što vidimo, padavine će biti do četvrtka, a jače otopljavanje poslije toga. Onda je očekivati da te situacije budu manje izražene, tako da ne možemo reći da ih neće biti, ali u svakom slučaju, pogoduje da ih ne bude”, izjavio je Igor Kovačić, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda.