latinica  ћирилица
06/03/2018 |  15:34 ⇒ 18:27 | Autor: RTRS

Životna raskrsnica Vladimira i Valentine Marković iz Bratunca (VIDEO)

Kada su u kratkom vremenu ostali bez oba roditelja, brat i sestra, Vladimir i Valentina Marković iz Bratunca, našli su se na životnoj raskrsnici. Vladimir, izuzetan student, prekinuo je studije prava, a sestra, tada srednjoškolka, preuzela je na sebe i kućne i poslovne obaveze. Danas ovo dvoje mladih ljudi vode uspješan posao.
Vladimir i Valentina Marković - Foto: RTRS
Vladimir i Valentina MarkovićFoto: RTRS

Kada su za samo devet mjeseci ostali bez roditelja, Vladimir i Valentina odlučuju da nastave posao u koji su njihovi roditelji uložili 20 godina – preradu kafe. Kažu, osjećali su da to duguju svojim roditeljima, ali i zaposlenima. 

"U tome smo i našli taj neki ključ, to nas je jednostavno vuklo da nastavimo ovaj posao. Upravo zbog njih, zbog nas, zbog naših zaposlenih i naravno naših klijenata", rekla je Valentina.

Očekivana podrška je izostala. Najteže je bilo kada su shvatili da uglavnom sami moraju da se pobrinu za sve. 

"Neki su se ljudi, štaviše, kladili koliko će to da traje, da li će to biti dva ili tri mjeseca. Na neki način ih i razumijem, mi smo mladi, ali na drugi ne mogu jer su se takve teme potezale u tom teškom trenutku", izjavio je Vladimir.

Uprkos tome, Markovići nisu samo naslijedili i održali posao, oni su ga unaprijedili, a plan im je da prošire tržište. 

"S obzirom da su mladi, da su naslijedili posao od svojih roditelja, vrlo su ozbiljni u ovom poslu. Dobri su, ne ponašaju se uopšte kao gazde, više smo drugovi", istakla je radnica Ljiljana Simić.

Valentina i Vladimir su poznati po tome što podržavaju humanitarne akcije. Mladima savjetuju da budu uporni i pošteni, jer je to ključ uspjeha.

"Treba stvarno i poslu i u životu prvenstveno biti pošten. To je ono što svi cijene, da budeš pošten, odgovoran, profesionalan", dodala je Valentina.

"Rad, red, disiciplina i ljubav prema poslu koji vole, to je ključ za uspjeh i trebaju se voditi time", zaključio je Vladimir.

Zasigurno, brat i sestra Markovići svijetao su primjer omladini, ali i starijima kako uz malo truda i ljubavi možete uživati u plodovima svog rada.