latinica  ћирилица
06/03/2018 |  20:12 ⇒ 22:26 | Autor: RTRS

Liga šampiona: PSŽ - Real Madrid (RTRS od 20.45)

U fudbalskoj Ligi šampiona večeras ćemo saznati prve četvrtfinaliste elitnog takmičenja. Real Madrid gostuje na Parku prinčeva kod Pari Sen Žermena, dok je Liverpul domaćin Portu. Naša televizija prenosi duel iz Pariza.
Liga Šampiona: Pari Sen Žermen - Real Madrid (Ilustracija: RTRS) -
Liga Šampiona: Pari Sen Žermen - Real Madrid (Ilustracija: RTRS)

Evropa čeka veliki revanš Real Madrida i PSŽ-a u osmini finala Lige šampiona. Aktualni šampion stiže u Pariz s prednošću od 3:1 i oporavljenim najboljim igračima. Neprikosnoveni u Francuskoj, Parižani još čekaju na veliki evropski rezultat, a protiv Reala će igrati bez najskupljeg igrača u istoriji – Nejmara. 

"Neimar je drugačiji igrač, na svjetskom nivou. Uvijek, kada tim igra s njim, on pravi razliku. On je kao znak upozorenja. Mi smo ga pratili posljednjih godina, ne samo danas u PSŽ, već i sa Barselonom. Veoma dobro znam ko će ga zamijeniti, Angel Di Maria, još jedan odličan igrač. Dakle ništa se neće promijeniti. Nastavićemo sa istim ciljem- idemo dalje", rekao je stoper Real Madrida Serhio Ramos.

U drugoj, rezultatski ne tako zanimljivoj utakmici, Liverpul će igrati sa Portom.. Na "Dragau" je bilo 0:5, poslije čega ne treba dovoditi u pitanje plasman Liverpula u četvrtfinale prvi put još od 2009. godine. 

"U ovom trenutku moramo da nastavimo da igramo na istom nivou kao dosad. Nećemo praviti besmislene rotacije u timu nego ćemo koristiti igrače u najboljoj formi. Ne mogu da kažem u kom ćemo sastavu nastupiti, ali sigurno je da ćemo napraviti najviše dvije ili tri promjene u podnosu na prošli susret", naglasio je trener Liverpula Јurgen Klop.

Glavno pitanje za Serđa Konseisaa uoči revanša bilo je kako motivisati igrače nakon ubjedljivog poraza u prvoj utakmici.

"Motivacija dolazi iz više različitih faktora. Prva- mi predstavljamo Porto i to u nokaut fazi Lige šampiona, nema bolje motivacije od ovoga. Važno je da idemo tamo i ponosni smo što igramo za Porto i predstavljamo ovaj klub", izjavio je trener Porta Serđio Konseisao.

Obje utakmice počinju u 20.45 minuta , a naša televizija prenosiće duel iz Pariza- PSŽ- Real Madrid. Najzanimljivije detalje sa obje utakmice donosimo u Pregledu Lige šampiona od 23 časa i 40 minuta.