latinica  ћирилица
07/03/2018 |  09:22 ⇒ 18:37 | Autor: RTRS

Krupa na Uni: Nastavljena nastava u Donjem Duboviku (VIDEO)

Nakon obilnih snježnih padavina, situacija u Krupi na Uni postepeno se stabilizuje.
Krupa na Uni - Foto: RTRS
Krupa na UniFoto: RTRS

Učenici su ponovo na nastavi, a iz opštine ističu da nema ozbiljnije štete zbog snježnih padavina.

Školsko zvono ponovo je označilo početak nastave u Donjem Duboviku kod Krupe na Uni. Neočekivan raspust, kažu, iskoristili su za igru i uživanje u snježnim radostima. Međutim, nisu baš svi uživali.

Na nastavu nisu došli učenici iz naselja na entitetskoj granici, gdje neprohodni putevi još otežavaju dolazak u školu. Odluka o nadoknadi nastave trebalo bi da bude donesena narednog mjeseca, ističe rukovodstvo ove obrazovne ustanove.

- Do sad je bio problem neprohodnosti i usko su bili progrnuti putevi, pa je bilo nemoguće da školski minibus vozi putevima i kupi dječicu. Nadoknadićemo nastavu u toplijim danima, nećemo sad nista planirati, vjerovatno tako iza 1. aprila, možda malo ukrademo i od školskog raspusta za Uskrs - kaže Dragana Todić, direktor Osnovne škole "Branko Ćopić", Donji Dubovik.

Većina putnih pravaca na području Krupe na Uni je prohodna.

- Uz pomoć Grada Prijedora smo to jednim dijelom sve normalizovali. Opštinska uprava i radnici su počeli normalno da dolaze na posao, od danas je krenula i škola, tako da većih pokeškoća u opštini Krupa na Uni nema - kaže Vesna Nedimović, predsjednik Skupštine opštine Krupa na Uni.

Nastava je normalizovana i u svim područnim školama. Uredno je i snabdijevanje vodom i električnom energijom na području cijele opštine.