latinica  ћирилица
07/03/2018 |  17:20 ⇒ 17:23 | Autor: RTRS

Galić: Otkriveno 87 ilegalnih migranata na području Hercegovine

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić izjavio je u Trebinju da je od 1. januara do 6. marta 2018. godine na području Istočne Hercegovine u ilegalnom prelasku granice otkriveno 87 ilegalnih migranata.
Ilegalni migranti (Foto: Granična policija) -
Ilegalni migranti (Foto: Granična policija)

Tokom radnog sastanka sa načelnikom Terenske kancelarije Јug Čapljina Robertom Perićem i rukovodiocima unutrašnjih jedinica, Galić je rekao da je u istom periodu na području istočne Hercegovine 396 lica spriječeno da uđe u BiH na način da su odustali od pokušaja prelaska granice zbog angažovanja policijskih službenika na samoj graničnoj liniji s Crnom Gorom.

On je dodao da ilegalni migranti, koji najčešće dolaze iz Sirije, Palestine, Alžira, Pakistana i Libije, teritoriju BiH pokušavaju koristiti kao tranzitno područje za odlazak u zemlje EU, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Tokom susreta razgovarano je i o aktuelnoj situaciji i mjerama koje se preduzimaju u suzbijanju ilegalnih migracija, aktivnostima u oblasti granične kontrole i nadzora granice kao i rezultatima rada ove terenske kancelarije.

Galić je pohvalio rad Terenske kancelarije Јug Čapljina koja je uprkos nedostatku policijskih službenika uspjela odgovoriti na pojačan migracijski pritisak i druge bezbjednosne izazove.

Proteklih mjeseci u zoni odgovornosti ove terenske kancelarije evidentiran je povećan broj pokušaja ilegalnih prelazaka granice državljana zemalja visokog migracijskog rizika.

Izvor: SRNA