latinica  ћирилица
09/03/2018 |  13:32 ⇒ 10/03/2018 | 15:30 | Autor: RTRS

Policija na tragu Hasanbašiću koji je pucao na policiju u Doboju (VIDEO, FOTO)

Nakon višečasovne potrage, policija je, kako nezvanično saznajemo, na tragu Mustafi Hasanbašiću iz Tešnja koji je, u dobojskom naselju Miljkovac, pucao na policiju koja ga je identifikovala kao lice sa potjernice.
Čaire, kod Doboja - Foto: RTRS
Čaire, kod DobojaFoto: RTRS

Kod mjesta Rajčevo pronađeno je napušteno vozilo Škoda Oktavija, koje je korišćeno u bjekstvu. Uhapšen je, Benjamin Ćosović, koji je u fizičkom obračunu jednom policajcu nanio teške tjelesne povrede.

Mustafa Hasanbašić oko podneva je, u Raškoj ulici u Miljkovcu, zapucao na dvojicu policajaca koji su ga prepoznali sa potjernice. Bježeći od policije, u blizini mosta preko rijeke Bosne, Hasanbašić je, navodno zapucao i taksisti oduzeo vozilo i uputio se u nepoznatom pravcu. Tvrde to taksisti koji kažu da je njihov kolega iskočio kroz prozor automobila. Vozilo Škoda Oktavija, koje je koristio za bjekstvo, policija je pronašla napušteno kod mjesta Rajčevo, na planini Ozren.

- Lice M.H. je napustilo vozilo i nastavilo se kretati prema FBiH. Policjski službenici MUP-a Republike Srpske su stalno u kontaktu sa policijskim službenicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, koji su aktivno uključeni u potragu za navedenim licem, izjavila je za RTRS Danica Gnjatović portparolka MUP-a Republike Srpske.



Zajedno sa Hasanbašićem, sa policijom se sukobio i uhapšeni Benjamin Đosović, koji se fizički sukobio s policajcem, nanijevši mu teške tjelesne povrede šake i lica.

 - Kod njega se radi o teškim tjelesnim povredama koji su zbrinute u prijemnoj hiruškoj ambulanti i on će vjerovatno biti pušten na kućno liječenje, rekao je Igor Nović dežurni ljekar u dobojskoj bolnici.

Ćosović je u fizičkom obračunu s policajcem zadobio lakše tjelesne povrede glave, zbog čega će biti zadržan na bolničkom posmatranju. Mustafu Hasanbašića policija sumnjiči za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju.

Od ranije je poznat policiji, jer se već nalazio na potjernicama i izbjegavao odsluženje kazne. Zbog razbojništva u Federaciji i ubistva u Cirihu, osuđivan je na višegodišnju zatvorsku kaznu.

O kakvom prestupniku je riječ potvrđuje i podatak da je tokom odsluženja kazne pobjegao iz KPZ Zenica.