latinica  ћирилица
09/03/2018 |  18:02 | Autor: RTRS

Slavnić: Sport je najveći ambasador jedne zemlje

Proslavljeni košarkaš Zoran Moka Slavnić poručio je danas u Banjaluci predstavnicima Republike Srpske da je sport najveći ambasador jedne zemlje, bez konkurencije, i da njen napredak može da bude brži ukoliko se sport tako shvati.
Zoran Slavnić u Banjaluci - Foto: SRNA
Zoran Slavnić u BanjaluciFoto: SRNA

Slavnić je nakon prijema u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske, rekao novinarima da o sportu zna mnogo, da je proputovao puno zemalja i da se nada da će dati korisne savjete za napredak sporta u Banjaluci i Srpskoj.

On je rekao da je danas detaljno upoznao Košarkaški klub invalida "Vrbas", da je oduševljen njihovom igrom, pun utisaka i da još ne može da se oslobodi napetosti koju je vidio na terenu.

"Ovi momci što su igrali, to nije igra, to je jedan krvav posao i ja im se divim zaista onako od srca", rekao je Slavnić.

Pomoćnik ministra za sport Dragan Јaćimović rekao je novinarima da je sa Slavnićem razgovarano o mnogim temama, između ostalog o zakonu o sportu.

"Razgovarano je i o famoznom zakonu o sportu, a i o unapređenju košarke u Banjaluci i Srpskoj, koja je na zavodnom nivou", rekao je Јaćimović.

On je naveo da je razgovarano i o turniru Evrolige za košarkaše u kolicima koji se održava u Banjaluci i čestitao prvu pobjedu Košarkaškom klubu invalida "Vrbas".

"Najbitnije je da mi svi zajedno radimo na dobrobiti sporta i promociji Banjaluke i Republike Srpske", rekao je Јaćimović.

Predsjednik Košarkaškog kluba invalida "Vrbas" Banjaluka Marinko Umičević je istakao potrebu za novim zakonom o sportu i dodao da je sport potrebno privatizovati jer trenutni koncept sporta nikome više ne odgovara.

"Sport je momentalno ničiji, klubovi su državni, pojedinci su ih privatizovali, mnogi žive dobro od sporta, a ne za sport", rekao je Umičević i dodao da nije zato da se prepiše zakon o sportu iz Srbije, već da Srpska mora praviti svoj zakon.

Oa je rekao da je potrebno zavesti red u sportu i da je potrebno više ulagati u školski sport.

Umičević je rekao da je KKI "Vrbas" na turniru Evrolige za košarkaše u kolicima zabilježio prvu pobjedu i da je savladao ekipu iz Turske sa 19 koševa razlike, a da će večeras igrati sa ekipom iz Francuske.

U Sportskoj dvorani "Borik" u Banjaluci danas je počeo turnir preliminarne runde Evrolige košarke u kolicima na kojem će nastupiti ekipe iz Turske, Francuske, Austrije i Poljske, a promoter turnira je proslavljeni košarkaš Zoran Moka Slavnić.

Izvor: Srna