latinica  ћирилица
11/03/2018 |  13:20 ⇒ 13:29 | Autor: RTRS

Si Đinping prihvatio Vučićev poziv da ponovo dođe u Srbiju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo predsjednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga, u kojem potvrđuje da prihvata poziv da ponovo posjeti Srbiju.

"Dozvolite mi da vam se najiskrenije zahvalim na čestitki povodom kineske Nove godine. Јa vas visoko cijenim kao predsjednika koji se dosljedno zalaže za razvoj prijateljskih odnosa i saradnje sa Kinom", navodi se u pismu kineskog predsjedniuka.

Tradicionalno prijateljstvo između Kine i Srbije je čvrsto i neuništivo, istakao je Si.

"Posljednjih godina, uz zajedničke napore naše dvije strane, postignut je istorijski napredak u bilateralnim odnosima, što me veoma raduje. Kineska strana poštuje i podržava put razvoja, koji je srpski narod samostalno izabrao, i raduje se postignutim rezultatima ekonomskog i društvenog razvoja vaše zemlje tokom posljednjih godina", poručuje Si.

Kako je napisao, on poklanja veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i spreman je da se sa Vučićem u novoj godini dogovori o pravcu razvoja bilateralnih odnosa, jačanju saradnje naše dvije zemlje u okviru izgradnje "Pojas i put", kao i još bolje koordinacije i saradnje po pitanju međunarodnih i regionalnih odnosa u cilju unapređenja i podizanja na viši nivo Sveobuhvatnog strateškog partnerstva između Kine i Srbije.

"Јa vam se zahvaljujem na pozivu da posjetim Srbiju i spreman sam da se opet sretnem sa vama u terminu koji odgovara objema stranama", navodi se u pismu predsjednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga, saopštila je Pres služba predsjednika Srbije.