latinica  ћирилица
12/03/2018 |  14:25 ⇒ 20:07 | Autor: RTRS

Obilježeno 15 godina od ubistva Đinđića

Petnaest godina od ubistva premijera Srbije i lidera Demokratske stranke Zorana Đinđića danas je obilježeno polaganjem vijenaca i cvijeća na njegov grob i mjesto gdje je ubijen u dvorištu zgrade Vlade Srbije.
Brnabić i ministri odali poštu Đinđiću (foto:Tanjug, Zoran Žestić) -
Brnabić i ministri odali poštu Đinđiću (foto:Tanjug, Zoran Žestić)

Članovi Đinđićeve porodice, predstavnici DS-a i građani položili su cvijeće i vijence na grob ubijenog premijera u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Cvijeće su položili supruga Ružica Đinđić i sin Luka, dosadašnji predsjednik DS-a Dragan Šutanovac i članovi stranke Slobodan Milosavljević, Branislav Lečić, Nada Kolundžija i Goran Ćirić.

Na spomen-ploču Đinđiću u parku na Trgu Republike cvijeće su položili nekadašnji predsjednik Skupštine grada Beograda Zoran Alimpić i član Političkog savjeta DS-a Ljiljana Lučić.

I ove godine Liberalno demokratska stranka /LDP/ organizovala je "Šetnju za Zorana" centralnim gradskim ulicama, do Novog groblja, pa do dvorišta zgrade Vlade Srbije.

Šetnju LDP-a, koja je završena odavanjem počasti ubijenom premijeru, predvodio je predsjednik te stranke Čedomir Јovanović.

Poštu Đinđiću odao je i predsjednik Nove stranke Zoran Živković, koji je poslije njegovog ubistva bio premijer Srbije i predsjednik DS-a.

Prethodno danas premijer Srbije Ana Brnabić, praćena članovima Vlade Srbije, položila je vijenac na spomen-ploču Đinđiću u dvorištu Nemanjine 11.

U dvorani Kulturnog centra Beograda kasnije danas biće održano finalno takmičenje u besjedništvu "Besede u Zoranovu čast", koje DS organizuje zajedno sa Fondacijom "Dr Zoran Đinđić".

Đinđić je ubijen 12. marta 2003. godine u dvorištu zgrade Vlade Srbije.

Izvor: SRNA