latinica  ћирилица
12/03/2018 |  15:55 ⇒ 13/03/2018 | 07:47 | Autor: RTRS

Banjaluka- Sutra sporazum o grantu za most u Gradišci

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovaće sutra u Banjaluci, potpisivanju sporazuma o investicionom grantu za izgradnju prekograničnog mosta u Gradišci i potpisivanju ugovora o finansiranju izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj B.
Most na rijeci Savi kod Svilaja - Foto: klix.ba
Most na rijeci Savi kod SvilajaFoto: klix.ba

Sporazum o investicionom grantu za izgradnju prekograničnog mosta u Gradišci potpisaće šef Odjeljenja za kreditno poslovanje Evropske investiicione banke za Sloveniju, Hrvatsku i zapadni Balkan Mateo Rivelini i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda.

Potpisnici ugovora o finansiranju auto-puta Banjaluka-Doboj B biće Rivelini, Bevanda, ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija i izvršni direktor za finansijske poslove Autoputeva Republike Srpske Marko Mitrović.

Potpisivanje sporazuma i ugovora predviđeno je u 12.30 časova u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, nakon čega su predviđene izjave za novinare.

Sporazum o grantu EU iznosi 6,8 miliona evra, kojim će biti sufinansirana gradnja prekograničnog mosta na rijeci Savi kod Gradiške između BiH i Hrvatske.

Projekat, kojim će biti sufinansirana gradnja prekograničnog mosta na rijeci Savi kod Gradiške između BiH i Hrvatske, uključuje izgradnju prekograničnog prelaza na dionici puta Banjaluka – Gradiška, mosta na rijeci Savi između BiH i Hrvatske, kao i dionicu auto-puta Banjaluka–Gradiška.

Potpisivanju sporazuma prisustvovaće i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark.

Izvor: SRNA