latinica  ћирилица
13/03/2018 |  09:10 ⇒ 16:17 | Autor: RTRS

FDI - Republika Srpska "Evropski region budućnosti"

Savjetnik ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Nemanja Kovačević prisustvovaće danas u Kanu dodjeli nagrada u kategoriji evropskih gradova i regija budućnosti za strana ulaganja za 2018/2019. godinu.
FDI - Republika Srpska Evropski region budućnosti -
FDI - Republika Srpska Evropski region budućnosti

Prema rangiranju Republika Srpska je izabrana kao jedna od 10 malih regija budućnosti za 2018/2019. godinu, za strategiju stranih ulaganja.

Dodjelu nagrada organizuje "FDI magazin", koji izdaje "Fajnenšel tajms".

PREDSTAVLjANjE SRPSKE U AUSTRIЈI

Predstavnici Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske od juče borave u Austriji gdje će posjetiti sedam austrijskih kompanija s ciljem privlačenja investitora iz sektora prerade voća i povrća, u okviru kampanje direktnog marketinga.

Cilj kampanje je da se putem direktnih razgovora sa potencijalnim investitorima, koji su iskazali interes za saradnju, predstave mogućnosti ulaganja u Srpsku u ovom sektoru, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Tokom posjete biće upriličen i radni sastanak u Privrednoj komori Austrije o istoj temi.

Kampanja se organizuje uz podršku Grupacije Svjetske banke i Predstavništva Republike Srpske u Austriji.

Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju predstavljaće načelnik Odjeljenja za opšte i pravne poslove Dijana Gušić, a Ministarstvo poljoprivrede viši stručni saradnik Ostoja Šinik.