latinica  ћирилица
14/03/2018 |  16:07 ⇒ 19:03 | Autor: RTRS

Kup Srbije: Muk u Šapcu, Zvezda bez polufinala! (VIDEO/FOTO)

Fudbaleri Crvene zvezde senzacionalno su eliminisani iz četvrtfinala Kupa Srbije, pošto je Mačva poslije boljeg izvođenja penala bila bolja od crveno-bijelih-5:4. Nakon 90 minuta bilo je 0:0.
(Foto:Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija) -
(Foto:Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija)

Crveno-bijeli nisu uspjeli da zatresu mrežu protivnika nakon 90 minuta, pa su eliminisani, i to u penal seriji.

Šapčani su bili smireniji, pogodili su svih pet penala, dok je promašen jedanaesterac Nemanje Radonjića koštao izabranike Vladana Milojevića plasmana u narednu fazu.

Tako lider Superlige ni ove sezone neće uspjeti da osvoji trofej u najmasovnijem takmičenju, pa će i poslije 10 godina ostati bez duple krune.

Crveno-bijeli su imali veći posjed lopte tokom meča, ali nisu uspjeli da savladaju golmana Puletića. Sa druge strane, Mačva je u nekoliko navrata bila blizu postizanja gola, a u drugom poluvremenu im je poništen gol.

Branilac trofeja Partizan plasirao se u polufinale Kupa Srbije pošto je u Ivanjici savladao ekipu Јavora rezultatom 2:0. Lider Superlige Crvena zvezda gost je Mačve u Šapcu.

Miroslav Đukić (Foto: Getty Images)

Partizan je na vezane pobjede čekao od novembra prošle godine.

Pogotke za crno-bijele postigli su Ožegović u 65. i Miletić u 67. minutu susreta.

Fudbaleri Čukaričkog i Mladosti iz Lučana posljednji su polufinalisti Kupa Srbije. Ekipa sa Banovog brda savladala je u gostima u Kruševcu Napredak sa 2:0, dok je Mladost u Novom Sadu minimalnim rezultatom pobijedila Vojvodinu.

Termini narednih rundi:

Prvi polufinalni meč – 18. april
Drugi polufinalni meč – 09.maj
Finalni meč – 23. maj