latinica  ћирилица
14/03/2018 |  19:46 ⇒ 15/03/2018 | 09:43 | Autor: RTRS

Lukač: Mektić da prekine sa iznošenjem laži (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač zatražio je od ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića da prekine sa iznošenjem laži na račun Republike Srpske i njenog naroda.
Dragan Lukač u Dnevniku plus - Foto: RTRS
Dragan Lukač u Dnevniku plusFoto: RTRS

Lukač je, u Dnevniku plus naše televizije, rekao da je Mektić u intervjuu za Rojters iznio niz neistina, koje uporno mjesecima ponavlja, a koje nemaju uporište u realnosti.

- Јedna od tih neistina, za koju smo se uvjerili da apsolutno ne stoji, je tvrdnja o postojanju paravojnih formacija u Republici Srpskoj. Kada nije uspio da dokaže da takve formacije postoje, počeo je da se bavi paraobavještajnim, parapolicijskim i ostalim paraformacijama. Čini mi se da je sve što je on rekao paranormalno i da apsolutno nema veze sa realnošću - naglasio je Lukač.

Ministar je ponovio da u Republici Srpskoj ne postoje paravojne formacije, te da građani Srpske ne vjeruju u Mektićeve nedokazane tvrdnje.

- Kada ne možete nešto da dokažete, prestanete to da radite. Međutim, on ne prestaje - istakao je Lukač i dodao da Mektić, uz podršku mentora iz Sarajeva, i dalje pokušava da dokaže da Srbi u Republici Srpskoj prave paravojne i terorističke organizacije.

- Srbi nikada nisu bili teroristi i mi nikada nećemo prihvatiti takve kvalifikacije, koje posebnu težinu imaju kada dolaze od jednog srpskog ministra - zaključio je Lukač.