latinica  ћирилица
25/03/2018 |  08:40 ⇒ 14:55 | Autor: RTRS

Dodik: Članstvo u NATO predstavljalo bi poniženje za sve Srbe

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je za RTRS da bi članstvo Srbije i BiH u NATO, predstavljalo poniženje za sve Srbe.

- Mi smo se već odlučili. Skupština Srbije i Narodna skupština Republike Srpske donijele su odluku o vojnoj neutralnosti. NATO je bombardovao Srbe dva puta, prvo u Republici Srpskoj, a potom i u Srbiji, uz uvjerenje da mogu da se iživljavaju nad jednim narodom i isprobavaju svoja vojna i tehnička dostignuća. Hiljade bombi i stradnje Srba u Srpskoj i Srbiji ne može da bude zaboravljeno - naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je rekao da se očekuje da srpski narod o tome ćuti, ali da Srbi moraju da govore o tom zločinu i da ga nikada ne zaborave.

- Oni su izabrali Srbe da na njima vježbaju, da ih ubijaju i uništavaju im infrastrukturu. Činjenica o bačenom osiromašenom uranijumu govori dovoljno o ovom bezdušnom činu. Oni sada žele da održe vojnu vježbu kod Banjaluke, sa avionima koji koriste osiromašeni uranijum, a opet se nađu Srbi koji  su spremni da to prihvate - rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je pozvao građane da ne dozvole bilo kakvu vojnu vježbu na teritoriji Republike Srpske.

Povezane vijesti:

Dodik u Aleksincu: NATO dva puta bombardovao Srbe