latinica  ћирилица
26/03/2018 |  16:50 | Autor: SRNA

Potpisani ugovori za popravku pružne mehanizacije i nabavku vozila

U Doboju su danas potpisani ugovori za popravku pružne mehanizacije i nabavku drumskih vozila između Željeznica Republike Srpske /ŽRS/ i najbolje rangiranih ponuđača na tenderu, vrijedni 939.492 evra, saopšteno je iz ove kompanije.
Rekonstrukcija željeznica - Foto: RTRS
Rekonstrukcija željeznicaFoto: RTRS

Iz ŽRS su naveli da su ugovori za popravku Plaserovih vozila i popravku mehanizacije "TMD 911" /u okviru "LOT jedan" i "LOT dva"/ potpisani sa Radionicom željezničkih vozila Čakovec iz Hrvatske, a ugovor za nabavku četiri kombija sa firmom "Grand auto" iz Tuzle /LOT četiri/.

"Finansiranje ugovora obezbijeđeno je iz kreditne linije Evropske investicione banke, a rezultat su ušteda iz ranije realizovanih projekata", navedeno je u saopštenju.

Generalni direktor "eljeznica Republike Srpske Dragan Savanović očekuje da generalna popravka željezničkih vozila bude urađena na najvišem nivou, imajući u vidu iskustvo i višedecenijsku tradiciju Radionice željezničkih vozila iz Čakovca.

"Očekujem da će Radionica opravdati povjerenje koje joj je ukazano, da ćemo imati kvalitetan servis prilikom eksploatacije i da ćemo i u budućnosti nastaviti saradnju", istakao je Savanović.

Direktor Radionice željezničkih vozila iz Čakovca Dražen Vidović naglasio je da ovo preduzeće 78 godina održava teretne vagone, dizel motorne vozove, vozila za infrastrukturu, te da vrše i nadogradnju.

"Ovo je naš prvi zajednički ugovor, čijom ćemo realizacijom, našim radom i kvalitetom, doprinijeti održavanju vozila ŽRS", dodao je Vidović.

Potpisnici ugovora su generalni direktor Јavne željezničke korporacije BiH Marinko Kontić, generalni direktor Željeznica Republike Srpske Dragan Savanović, direktor Radionice željezničkih vozila Čakovec Dražen Vidović i direktor "Grand auta" Davorin Kreitmajer.