latinica  ћирилица
27/03/2018 |  18:24 ⇒ 21:03 | Autor: RTRS

Autoput kroz Hercegovinu posvađao političare - čiji je projekat?

SDS će znatan dio kampanje za predstojeće izbore zasnivati na projektima starim 22 godine, bar ako je suditi prema posljednjim istupima potpredsjednika SDS Dragana Ćuzulana. Na nedavno predstavljanje navodnog SDS-ovog projekta brzog puta od Višegrada do Trebinja, danas reaguju iz Saveza opština Istočne Hercegovine.

Prije dva dana SDS je u Trebinju predstavio projekat pomenutog brzog puta. I sve bi bilo za pohvalu, da sami nisu rekli da je, navodno, SDS ovaj projekat uradio još 1996. godine, ali da sve vlade za protekle 22 godine nisu imale sluha za ovu ideju.

Zato će sada ovaj vaskrsli projekat biti značajan segment njihove kampanje. U Trebinju su ga predstavili članovi stranke, jedva nešto malo stariji od samog projekta.

"Mi želimo da jedan značajan segment kampanje SDS-a bude putna infrastruktura. Ići ćemo na prijedloge rješenja", kaže Dragan Ćuzulan, potpredsjednik SDS-a.

Iz Saveza opština istočne Hercegovine danas podsjećaju Ćuzulana da je Savez prije dva mjeseca sproveo proceduru i potpisao ugovor sa projektantskom kućom za gradnju mosta preko Drine, kojim će biti riješen kritični dio na ovoj dionici.

Ovu odluku usvojili su jednoglasno načelnici svih opština regije, bez obzira na to kojoj partiji pripadaju.

Zato ne stoje optužbe SDS-a da se ništa ne radi na rješenju ovog problema.

"Zato upozoravam SDS da ne vodi "konfliktnu kampanju" i da ne politizuju ovako značajan projekat. Ako nisu našli način da do sada nešto urade, molim da ne narušavaju slogu Saveza", kaže Mirko Ćurić, v.d. direktora Sveza opština istočne Hercegovine.

Ćurić podjeća da je Savez opština 2008. godine insistirao na rješavanju kritične dionice puta preko prevoja Čemerno i da je 2013. ovaj veliki projekat Vlada Srpske s uspjehom realizovala.

To bi trebalo da bude put i za dalju gradnju na ovoj dionici koja povezuje Hercegovinu sa Srbijom i budućim autoputem, a ne neozbiljne stranačke trominutne prezentacije, smatra Ćurić.