latinica  ћирилица
02/04/2018 |  08:07 ⇒ 20:55 | Autor: RTRS

Povodom Dana policije u Banjaluci održana pokazna vježba (FOTO)

Povodom 4. aprila, Dana policije Republike Srpske, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i direktor policije Darko Ćulum, obišli su taktičko-tehnički zbor na Trgu Krajine u Banjaluci.

Nakon tehničko-taktičkog zbora na kojem su prikazani rad i oprema koju prilikom obuke i izvršavanja različitih zadataka koristi policija, uslijedila je pokazna vježba policijskih službenika. 

Banjaluka: Tehničko-taktički zbor (Foto: RTRS)

Pripadnici jedinica za podršku demonstrirali su dio svog operativnog rada, kao što je tehnika upotrebe sredstava sile, a građani su imali priliku da razgovaraju sa policijskim službenicima.

Banjaluka: Taktičko-tehnički zbor (Foto: RTRS)

Policijski orkestar je, u vrijeme trajanja taktičko-tehničkog zbora, Gospodskom ulicom izvodio prigodne muzičke numere.

Banjaluka: Policijski orkestar (Foto: RTRS)

Direktor Policije Srpske rekao je da su pripadnici jedinica za podršku MUP-a danas pokazali da su obučeni i sposobni za izvršavanje najkompleksnijih policijskih zadataka.

- To je pokazala i vježba koju su izveli, a koja se odnosila na spasavanje strane delegacije prilikom terorističkog akta -rekao je Ćulum.

Banjaluka: Tehničko-taktički zbor (Foto: RTRS)

Ćulum je potvrdio da će Centar MUP-a za policijsku obuku u Zalužanima biti otvoren u četvrtak, 4. aprila, povodom Dana policije Srpske.

- Otvoren je i konkurs za školovanje u Policijskoj akademiji u okviru kojeg ćemo primiti 300 novih kadeta - naglasio je on.

Banjaluka: Tehničko-taktički zbor (Foto: RTRS)

Ministar Lukač je danas, u intervju za Srnu, povodom predstojećeg obilježavanja Dana policije, svim pripadnicima MUP-a čestitao ovaj dan i poželio zdravlje i uspjeh u budućem radu.