latinica  ћирилица
11/04/2018 |  11:30 ⇒ 17:57 | Autor: RTRS

Dodik: Rusija uvijek podržavala poziciju Srpske (FOTO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u razgovoru sa delegacijom deputata Državne dume Federalne skupštine Rusije da je Rusija uvijek pružala podršku i razumijevanje za poziciju Republike Srpske, kao i u sprovođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma.
Dodik sa delegacijom ruske Dume - Foto: RTRS
Dodik sa delegacijom ruske DumeFoto: RTRS

Dodik je na sastanku u Banjaluci istakao da se Rusija pokazala kao veoma važan faktor u očuvanju poštovanja međunarodnog prava, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

On je delegaciju iz Rusije upoznao sa aktuelnom političkom i ekonomskom situacijom u Srpskoj, te istakao da je Republika Srpska posvećena miru i stabilnosti.

Dodik je ocijenio kao izuzetno uspješnu saradnju Republike Srpske i Ruske Federacije na svim poljima, posebno u oblastima ekonomije i kulture, te izrazio želju za širenje i dalje unapređenje ovih odnosa.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je danas u Banjaluci značaj unapređenja međuparlamentarne saradnje i ukupnih odnosa između Republike Srpske i Ruske Federacije.

Delegacija ruske Dume u NSRS

Čubrilović je tokom razgovara sa delegacijom Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije, koju je predvodio Igor Divinskij, prvi zamjenik predsjednika Komiteta za finansije, posebno istakao veoma dobru saradnju Narodne skupštine Srpske i Zakonodavne skupštine Sankt-Peterburga, kao i konkretnu saradnju u oblasti kulture, obrazovanja i nauke.

Na sastanku je istaknut značaj uzajamne posjete predstavnika zakonodavne vlasti Ruske Federacije i Republike Srpske, kao i uspostavljanje i unapređenje saradnje na nivou parlamentarnih radnih tijela, s ciljem razmjene iskustava i ostvarivanja čvršće saradnje, a u interesu dva parlamenta, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.

Delegacija ruske Dume u NSRS

Rusku delegaciju činili su i Mihail Gulevskij i ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov.

Sastanku je prisustvovala i potpredsjednik Narodne skupštine i predsjednik Odbora za finansije i budžet Željka Stojičić, te šef Predstavništva Repblike Srpske u Moskvi Duško Perović.

Delegacija iz Rusije boravi u dvodnevnoj posjeti BiH.