latinica  ћирилица
11/04/2018 |  16:19 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva uputila telegram saučešća povodom pogibije pilota

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je danas telegram saučešća predsjedniku Vlade Srbije Ani Brnabić povodom pogibije pilota Vojske Srbije majora Roberta Kalocija, koji je poginuo u nesreći školsko-borbenog aviona "super galeb G-4" u rejonu opštine Kovačica.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

"Sa iskrenom žalošću i tugom primila sam vijest o udesu vojnog aviona u kojem je poginuo pilot Vojske Srbije, major Robert Kaloci, a povrijeđen pilot major Aleksandar Matić. U ime Vlade Srpske, građana Srpske i svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća", navela je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je zamolila Brnabićevu da porodici nastradalog pilota prenese izraze saosjećanja, a povrijeđenom pilotu želje za što skoriji oporavak, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Pilot Robert Kaloci poginuo je jutros u nesreći školsko-borbenog aviona "super galeb G-4" u rejonu opštine Kovačica, dok je njegov kolega pilot major Aleksandar Matić u svjesnom stanju prevezen i zbrinut na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Major Robert Kaloci obavljao je dužnost opitnog pilota u Centru za letna ispitivanja Tehničko opitnog centra. Bio je oženjen i ima sina.