latinica  ћирилица
12/04/2018 |  15:44 ⇒ 13/04/2018 | 07:44 | Autor: SRNA

Predsjednik Srpske sutra u zvaničnoj posjeti Bonu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boraviće sutra u jednodnevnoj zvaničnoj posjeti Bonu na poziv uprave Dojče telekoma.
Milorad Dodik (Foto: Sputnjik) -
Milorad Dodik (Foto: Sputnjik)

Dodik će se u Bonu sastati sa članovima uprave ove kompanije, te posjetiti Centar za sajber odbranu Dojče telekoma, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

Predsjednik Srpske posjetiće i Galeriju inovacija Dojče telekoma, gdje će sa članovima Uprave razgovarati o "pametnoj infrastrukturi i gradovima" i "internetu stvari", odnosno o mogućoj saradnji na inicijalnom/pilot projektu o "pametnoj infrastrukturi i gradovima" i "internetu stvari" u nekoj od lokalnih zajednica u Republici Srpskoj, saznaje Srna.

Protokolom je predviđen i radni ručak, tokom kojeg će biti riječi o šansama digitalizacije za Republiku Srpsku i investicijama u javnom i privatnom sektoru, kao i mogućnostima saradnje u oblasti usavršavanja/prakse najboljih studenata iz Republike Srpske i organizovanja izložbe umjetnina Dojče telekoma u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

Nakon posjete Centru za sajber odbranu, Dodik će sa članovima Uprave Dojče telekoma razgovarati o mogućnostima razmjene iskustva i saradnje u domenu sajber bezbjednosti i zaštite ličnih podataka.

Dojče telekom je dio međunarodne mreže T-mobile, ima više od 215.000 zaposlenih i jedno je od najvećih njemačkih preduzeća koje posluje u 50 država.