latinica  ћирилица
13/04/2018 |  09:12 ⇒ 19:31 | Autor: B92

NBA: Denver oštećen u završnici meča sa Minesotom!

NBA liga poslije svake utakmice izda zvaničan izvještaj suđenja u kojem piše sve što se dešavalo u posljednja dva minuta meča.
Denver oštećen u završnici meča sa Minesotom - Foto: TANЈUG
Denver oštećen u završnici meča sa MinesotomFoto: TANЈUG

Takozvani "NBA last two minute report" zanimljivo je pogledati za duel između Minesote i Denvera, koji je odigran u noći između srijede i četvrtka.

Ova utakmica direktno je odlučila koja će franšiza ići u plej-of, a poslije produžetaka Timbervuvlsi su slavili i izbacili Nagetse.

Ako pogledate u skoro pa svakom posjedu nalazi se ime Nikole Јokića, koje je u završnici veoma čvrsto čuvao Tadž Gibson. U velikom broju slučajeva Gibson je igrao dobru odbranu i u zvaničnom izvještaju.

Međutim, ono što nije dobro jeste koš DŽefa Tiga na 1:18, pošto je pri polasku u dribling Tig napravio korake poslije kojih je poentirao, a Minesota došla do prednosti 107:106, piše u izvještaju.

Takođe, možda i još važniji je napad Nagetsa na 30 sekundi do kraja. Milsap je krenuo uz čeonu liniju i prilikom tog prodora faulirao ga je DŽef Tig (faul za dva bacanja na 108:106), ali arbitri to nisu dosudili, piše u izvještaju.

Poslije toga, Barton je promašio flouter i utakmica je praktično bila gotova. Koš Tiga (poslije koraka) i faul koji nije sviran nad Milsapom u značajnoj mjeri odlučili su pobjednika ovog uzbudljivog meča.