latinica  ћирилица
13/04/2018 |  14:50 ⇒ 14:56 | Autor: SRNA

Rebić i Milina o mješovitim graničnim patrolama

Direktor Policije Srbije Vladimir Rebić i Policije Hrvatske Nikola Milina su na graničnom prelazu Batrovci/Bajakovo razgovarali o uspostavljanju zajedničkih mješovitih patrola na granici, s ciljem suzbijanja ilegalnih migracija i veće bezbjednosti zajedničke granice.
Granični prelaz - Foto: Novosti.rs
Granični prelazFoto: Novosti.rs

"Razgovarali smo o uspostavljanju zajedničkih mešovitih patrola koje će obezbediti bolju zaštitu državne granice, suzbijanje ilegalnih migracija i bolju razmenu informacija o stanju bezbednosti na zajedničkoj državnoj granici", rekao je Rebić.

On je dodao da je uspostavljanje mješovitih patrola sa hrvatskom policijom predviđeno Akcionim planom za pregovaračko poglavlje 24, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije.

"Mi i time jasno pokazujemo opredeljenost MUP-a i Srbije u ispunjavanju uslova za članstvo u EU", rekao je Rebić.

On je zahvalio Milini na saradnji koja je rezultirala nedavnim hapšenjem srpskog državljanina čiji su inicijali D.V. u Hrvatskoj na osnovu međunarodne potjernice MUP-a Srbije, zbog sumnje da je u Beogradu izvršio teško ubistvo.

Rebić i Milina su na sastanku konstatovali da je saradnja dvije policije veoma dobra i da je karakterišu otvorenost, pouzdanost i efikasnost u suzbijanju svih vidova kriminaliteta, posebno prekograničnog.