latinica  ћирилица
15/04/2018 |  16:29 ⇒ 21:09 | Autor: SRNA

Šamac: Veliki potencijal za privredni i turistički razvoj

Ministri industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i trgovine i turizma Predrag Gluhaković ocijenili su da opština Šamac zbog svog geografskog položaja ima veliki potencijal za privredni i turistički razvoj i da u narednom periodu treba da radi na tome da bi se smanjio broj odlazaka ljudi iz ovog dijela Posavine.
Dan opštine Šamac - Foto: SRNA
Dan opštine ŠamacFoto: SRNA

Đokić, koji je prisustvovao obilježavanju Dana opštine, rekao je da je ovo prilika da se sumiraju rezultati ostvareni u prethodnoj godini i najavi šta će se raditi u ovoj godini.

"Opština Šamac se nalazi na specifičnom području kao jedan veliki i prozor u zapadni svijet sa kojim želimo imati što bolju saradnju", istakao je Đokić.

On je napomenuo da je Šamac infrastrukturno povezan željezničkim i drumskim saobraćajem sa susjednim državama i da pruža velike mogućnosti za ubrzan ekonomski rast i razvoj.

Đokić je ukazao potrebu da se ovoj lokalnoj zajednici posveti više vremena da bi u narednim godinama ovde imali rezultate u sektoru privrednog razvoja.

On je naglasio da Šamac ima dovoljno prostora da postakne razvoj porodice koje će biti produktivne i spremne da žive i rade na ovom području.

"Svi mi koji imamo mogućnost da pomognemo moramo da usmjerimo što više investicija na ovo područje i da naša Posavina, zajedno sa Šamcem, nastavi da se ubrzano razvija, da cvjeta", rekao je Đokić.

Gluhaković je istakao veliki doprinos opštine i Kabineta načelnika kada je u pitanju razvoj Šamca.

Prema njegovim riječima, sve što je planirano da ove godine bude urađeno kada je riječ o infrastrukturnim i projektima za razvoj turizma ima veliki prosperitet.

"Opština Šamac je kao sjeverna kapija za ulazak u Republiku Srpsku. Ovdje je veliki potencijal za tranzit, turizam, lovni turizam i to što imamo treba da stavimo kao kapacitet. Lokalna zajednica je to prepoznala i stavila u svoje strateške dokumente kao jedan od potencijalnih razvoja", kaže Gluhaković.