latinica  ћирилица
17/04/2018 |  16:03 | Autor: SRNA

"Predložene mjere EU nisu dovoljne"

Predložene mjere EU u suočavanju sa prijetnjama koje za države članice Unije predstavljaju neprovjereni imigranti su neadekvatne, izjavio je zamjenik predsjednika stranke Alternativa za Njemačku /AFD/ Georg Pazderski.
EU - Foto: RTRS
EUFoto: RTRS

On je rekao da se ne radi samo o otežavanju falsifikovanja dokumenata kriminalcima i teroristima, već da cilj mora da bude zaustavljanje, identifikovanje i slanje stotina hiljada ilegalnih migranata u zemlje iz kojih su došli.

"Zato nam je potrebna kompletna evidencija svih tražilaca azila koji dođu u našu zemlju", izjavio je Pazderski.

Zamjenik predsjedavajućeg AFD je dodao da oni koji ne mogu pokazati važeće lične dokumente na granici moraju smjesta biti odbijeni i da se takva politika netolerancije mora primijeniti svuda u okviru granica EU.

"Svako kod koga se ne može pronaći bezbjedan dokaz identiteta mora biti kažnjen u skladu sa zakonima koji se mogu u tom slučaju primijeniti i mora smjesta biti deportovan", naglasio je Pazderski.

On je dodao da digitalna kontrola otiska prsta, koju je predložila Evropska komisija, nije dovoljna za odbranu EU od kriminalaca i terorista i da je potreban razumniji pristup, uključujući politiku nulte tolerancije prema ilegalnim imigrantima.

"To je jedini način da značajno unaprijedimo bezbjednost građana Njemačke", rekao je Pazderski.

Mnogi migranti koji uđu u Njemačku i druge evropske zemlje dolaze iz država koje imaju ograničenu evidenciju svojih građana i moguće je da ne održavaju redovnu kriminalnu bazu podataka ili dolaze iz zemalja sa kojima je EU održavala veze, kao što je Sirija, te nisu u stanju da upozore na potencijalne teroriste ili kriminalce koji predstavljaju veliki rizik, prenio je "Sputnjik".

Pokazalo se da je Njemačka naročito popularna destinacija za migrante, najviše zbog otvorene politike koju njemački kancelar Angela Merkel sprovodi kada su u pitanju migranti i njenog ličnog poziva migrantima, uz velikodušne usluge koje Njemačka pruža migrantima.