latinica  ћирилица
17/04/2018 |  16:30 | Autor: SRNA

Davidović: Podrška radu DŽudo saveza Srpske

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović ocijenila je da je projekat "DŽudo u škole" odlično zamišljen, ali da bi za njegovu adekvatnu realizaciju DŽudo savez Srpske trebalo da zatraži podršku Ministarstva prosvjete i kulture, jer je uvođenje bilo kakvih inovacija u obrazovni sistem u nadležnosti tog ministarstva.
Јasmina Davidović - Foto: RTRS
Јasmina DavidovićFoto: RTRS

Davidovićeva je danas razgovarala sa rukovodstvom DŽudo saveza Republike Srpske o realizaciji projekta "DŽudo u škole", koji je podržala Evropska džudo unija, saopšteno je iz resornog ministarstva.

"Razgovarali smo i o mogućnosti uvođenja džudoa u Male olimpijske igre i načelno dogovorili da se pokuša eksperimentalno sa uvođenjem ovog sporta, putem pilot projekta, a na osnovu rezultata bismo planirali dalje aktivnosti" rekla je Davidovićeva.

Ona je naglasila da će Ministarstvo pružiti podršku radu DŽudo saveza, naročito kada je riječ o odlasku mladih perspektivnih takmičara na zvanična međunarodna takmičenja.

Predsjednik DŽudo saveza Srpske Ognjen Pavlović rekao je da je projekat "DŽudo u škole" osmišljen kako bi se afirmisao i popularisao džudo i da podrška Evropske džudo unije mnogo znači, ali da je veoma značajna i podrška Ministarstva.