latinica  ћирилица
17/04/2018 |  18:20 ⇒ 18:23 | Autor: Nezavisne

Јokić postaje plaćeniji od Noleta

Srpski košarkaš Nikola Јokić mogao da bi da postane najplaćeniji srpski sportista i time bi pretekao do sada vodećeg Novaka Đokovića.
Јokić i Lebron (Foto:bsndenver.com) -
Јokić i Lebron (Foto:bsndenver.com)

Nole je u karijeri do sada zaradio 110 miliona dolara, prema zvaničnim podacima o visini premija na turnirima (nisu uračunati sponzorski ugovori).

Nikoli Јokiću u Denveru ugovor ističe naredne godine, a klub prema pisanju američkih medija hoće da mu ponudi nevjerovatan ugovor. Pred Јokićem se navodno već našao prijedlog novog ugovora koji bi važio do 2023. godine, a po kome bi svake sezone zarađivao sve više.

Po novom ugovoru Јokić bi prve sezone zaradio 25,2 miliona dolara. Potom bi druge sezone stavio u džep 27,1 milion dolara.

Zatim bi treće sezone dobio 29,1 milion američkih novčanica, a četvrte sezone čak 31,3 miliona. Na kraju posljednje sezone inkasirao bi nevjerovatnih 37,3 miliona dolara.

Ukoliko je sve ovo tačno, Јokić će biti plaćeniji i od najboljeg srpskog tenisera. Kada se na to doda i novac od sponzorskih ugovora koje će Јokić tek sklopiti, nema sumnje da je u pitanju cifra od koje će se svakome zavrtjeti u glavi.

Izvor: Kurir