latinica  ћирилица
22/04/2018 |  13:49 ⇒ 15:38 | Autor: RTRS

Prijem povodom Dana grada: Pozicioniranje Banjaluke kao regionalnog centra (FOTO)

Banjaluka danas obilježava Dan grada. Gradonačelnik Igor Radojičić upriličio je svečani prijem za delegacije gradova i opština.

Radojičić je rekao da grad Banjaluka ima namjeru da se konceptualno pozicionira kao regionalni centar i da dalje razvija saradnju sa gradovima u zemlji i inostranstvu.

- Geografski položaj našeg grada je veoma povoljan. Pozicionirani smo tako da se za svega par sati iz Banjaluke može doći do glavnih gradova i centara država centralne i jugozapadne Evrope - rekao je Radojičić.

On je naveo da je aktuelna gradska administracija dvije godine na vlasti i da ima dosta ideja, ambicija i vizija usmjerenih na dalji razvoj grada u svim njegovim oblastima. Istakao je da je donesena strategija razvoja za narednih 10 godina, izrađen urbanistički plan za narednih 20 godina, izrađen akcioni plan zelenog grada, te realizovana izgradnja Eko–toplane.

Radojičić je naveo da je najpopularniji program koji je realizovan sa društveno odgovornim firmama- izgradnja dječijih igrališta.

U okviru obilježavanja Dana grada, Radojičić je danas upriličio prijeme i za delegaciju distrikta Vasiljevska Ostrva, dijela Sankt Petersburga, kao i za delegaciju makedonskog grada Kumanovo.

Svečana akademija povodom Dana grada biće održana večeras u Kulturnom centru Banski dvor, a ovaj događaj od 20.10 časova prenosiće naša televizija.