latinica  ћирилица
23/04/2018 |  08:18 ⇒ 15:01 | Autor: RTRS

Matvijenkova stigla u Sarajevo, sutra u Banjaluci

Predsjednik Savjeta Federacije, gornjeg doma ruskog parlamenta, Valentina Matvijenko započela je danas u Sarajevu sastanak sa članovima kolegijuma Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.
Valentina Matvijenko u Sarajevu (Foto: Avaz) -
Valentina Matvijenko u Sarajevu (Foto: Avaz)

Nakon ovog sastanka, Matvijenko će se obratiti delegatima Doma naroda parlamenta BiH, a potom će dati izjave za novinare, zajedno sa predsjedavajućim Doma naroda BiH Ognjenom Tadićem.

Matvijenko je ranije danas, po dolasku u Sarajevo, položila vijenac ispred Vječne vatre.

Programom posjete predviđen je i sastanak Matvijenkove sa članovima Predsjedništva BiH.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sutra će u Banjaluci svečano dočekati predsjednika Savjeta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentinu Matvijenko.

Matvijenkova bi sutra trebalo da se obrati i na svečanoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović izjavio je ranije da sa Matvijenkovom dolazi i tridesetočlana ruska delegacija, te da će prije svečane skupštinske sjednice zakazane za 13.50 časova, biti održan sastanak predstavnika parlamenta Srpske i gostiju iz Rusije.

Policijska uprava Istočno Sarajevo danas će preduzeti najviši stepen mjera bezbjednosti povodom posjete Republici Srpskoj delegacije Savjeta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije na čelu sa predsjednikom Savjeta Valentinom Matvijenko.