latinica  ћирилица
26/04/2018 |  15:15 ⇒ 19:45 | Autor: RTRS

Dodik: Kapitalni projekti u Doboju; Srpska za gradnju bolnice izdvaja 80 miliona maraka (FOTO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se u Doboju sa gradonačelnikom Obrenom Petrovićem.
Dodik s predstavnicima grada Doboja - Foto: RTRS
Dodik s predstavnicima grada DobojaFoto: RTRS

Sastanku u Gradskoj upravi prisustvovali su ministar finansija Zoran Tegeltija, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, te ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, poslanici Јasna Lukić i Slavko Gligorić, direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Srpske Srđan Todorović i predstavnici preduzeća "Putevi Republike Srpske".

Predsjednik je obišao ulice, koje se rekonstruišu iz sredstava Svjtske banke, posredstvom Ministarstva poljoprivrede, u iznosu od milion i po, te kreditnih sredstava grada Doboja od pet miliona maraka.

Posjetio je gradilište nove zgrade Policije, čija je vrijednost radova milion maraka.

Dodik obišao gradilište nove zgrade policije

Dodik je rekao da osim ovih u Doboju se planiraju i druga ulaganja, kao što je gradnja bolnice, za koju će Republika Srpska da izdvoji 80 miliona maraka, nastavak gradnje autoputa kroz Doboj za šta je oplanirano 70 miliona evra kredita od Evropske banke za obnovu i razvoj.

Razgovarano je i o izgradnji mosta na rijeci Spreči, raskrsnica i kružnih tokova. Bilo je govora i o projektima sanacije školskih objekata i izgradnje sale za fizičko vaspitanje, sredstvima iz Srbije. Planirana je i regulacija toka rijeke Bosne radi prevencije od poplava.