latinica  ћирилица
08/05/2018 |  17:46 ⇒ 09/05/2018 | 08:51 | Autor: RTRS

Uređivački kolegijum RTRS začuđen stavovima kompanije Elta kabel (VIDEO)

Uređivački kolegijum Radio-televizije Republike Srpske začuđen je stavovima kompanije Elta kabel, koje su iznijeli na svom portalu, jer su neistiniti, pa čak i tendeciozni.
RTRS - Foto: RTRS
RTRSFoto: RTRS

"RTRS je u posljednjih sedam mjeseci, isključivo u emisiji "Računica", koja se bavi potrošačkim temama (jedina u BiH), objavila samo dva priloga u kojima se pominje ova kompanija.

U oba priloga je poštovan puni kodeks novinarstva, jer su emitovani i stavovi ove kompanije", navodi Kolegijum u saopštenju.

"Prilozi su urađeni poslije brojnih poziva gledalaca, bez "hajke", kako to kažu u saopštenju Elta kabela, i sa provjerljivim podacima, o čemu govori i Odluka Regulatorne agencije za komunikacije.

Deset priloga nema, niti ih je ikad bilo, iako se možda firmi Elta tako čini. Nije se niti negativno izvještavalo, što potvrđuju stavovi svih strana u priči.

Zbog svega, začuđuje da jedna takva kompanija, za koju smo mislili da je ozbiljna, a ne politički obojena, izvrće činjenice i govori neistine, naročito nakon svega što je RTRS uradio u izvještavanju tokom procesa pred Sudom BiH protiv Elta kabela.

Naglašavamo, da se naš informativni program nikad nije bavio Eltom, već su samo dvije teme obrađene u emisiji "Računica" i to nakon objektivnih problema naših gledalaca, koji su nam se zbog toga obraćali", zaključuje seu  saopštenju Uređivačkog kolegijuma Radio-televizije Republike Srpske.

Priloge pobledajte ovdje: